Po naredbi Tužilaštva BiH

SIPA uhapsila Danela Rajkovića zbog prijetnji i uvreda Bošnjacima u BiH

Hronika24.09.19, 09:46h

SIPA uhapsila Danela Rajkovića zbog prijetnji i uvreda Bošnjacima u BiH
Osumnjičeni će tokom dana biti doveden i predate postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu

 

Navedeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i neptrpeljivosti iz članka 145a. KZ BiH.

 

Postupajući po naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, na području Gacka, locirali su, identificirali i lišili slobode osumnjičenog:

 

-Rajković Danela, rođenog 1981. godine u Mostaru, nastanjenog u Gacku.

 

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je tijekom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanski Novi / Novi Grad, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove obitelji.

 

Navedeni osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti iz članka 145a. KZ BiH.

 

Osumnjičeni će tokom dana biti doveden i predate postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!