Udruženje Pomozi.ba objavilo

Policija privela djevojku osumnjičenu da se lažno predstavljala i sakupljala novac za bolesno dijete

Hronika23.09.19, 17:25h

Policija privela djevojku osumnjičenu da se lažno predstavljala i sakupljala novac za bolesno dijete
Djevojka je sakupljala novac navodeći da to radi u ime organizacije Pomozi.ba za bolesno dijete, što su iz ovog udruženja odmah demantovali i zamolili građane da pomognu u identifikaciji prevarantice

 

Sarajevska policija danas je privela djevojku čiju su fotografiju objavili na Facebook stranici Udruženja Pomozi.ba, a za koju se sumnja da se lažno predstavljala i od građana tražila novac za bolesno dijete.

 

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je da je djevojka pozvana u prostorije Druge policijske uprave radi utvrđivanja identiteta i davanja izjave u vezi s krivičnim djelom krađa, počinjenim u ranijem periodu.

 

Podsjećamo, djevojka je sakupljala novac navodeći da to radi u ime organizacije Pomozi.ba za bolesno dijete, što su iz ovog udruženja odmah demantovali i zamolili građane da pomognu u identifikaciji prevarantice.

 

- Varalica o kojoj pišemo posljednjih dana, trenutno se nalazi u SCC-u i pokušava tamo da izvara ljude na osnovu bolesne djece pa, molimo vas, pripazite. Mi ćemo poslati naše ljude kako bi je pokušali zadržati dok policija ne dođe - napisali su na svojoj Facebook stranici iz organizacije Pomozi.ba.

 

DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!