stižu reakcije

Đonlagić: SDP-ov Aprilski paket je populizam

Front23.09.19, 14:25h

Đonlagić: SDP-ov Aprilski paket je populizam
"Razlog zašto ovo kažem je taj što ovako nešto zahtijeva da nekoliko, što više, zastupničkih klubova to dostavi u proceduru, a da su prije toga izvršene konsultacije i dogovor", kaže Đonlagić


Klub zastupnika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH će u parlamentarnu proceduru uputiti amandmane na Ustav BiH.

 

Zastupnik Demokratske Fronte u Parlamentu BiH i potpredsjednik ove stranke Dženan Đonlagić kaže za Vijesti.ba da je ovo potez koji danas ima elemente populističkog nastupa.

 

"Razlog zašto ovo kažem je taj što ovako nešto zahtijeva da nekoliko, što više, zastupničkih klubova to dostavi u proceduru, a da su prije toga izvršene konsultacije i dogovor", kaže Đonlagić.

 

Naime, dodaje on, radi se o materiji koja zahtijeva dvotrećinsku podršku zastupnika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH.

 

Zato, prema Đonlagićevom mišljenju, to dostavljati samostalno, kao jedan parlamentarni klub sa sada četiri zastupnika, nije ništa drugo nego populizam i samopromocija u ovom trenutku.

 

"Da je bilo stvarne želje da se ovo pitanje na jedan mnogo ozbiljniji način vrati u parlamentarnu proceduru, onda bi se stvorio i širi politički okvir kroz konsultacije, pripremu i dogovor", smatra naš sagovornik.

 

On zaključuje kako su ustavne promjene ipak potrebne.

 

"Sadržajno, ustavne promjene iz tzv. "Aprilskog paketa", svakako podržavam", zaključio je Dženan Đonlagić.

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!