plemenita akcija udruženja 'ruku na srce'

Opremimo djecu za školu: Ruksaci sa školskim priborom za 200 djece iz porodica slabijeg imovinskog stanja

Hronika23.09.19, 13:59h

Opremimo djecu za školu: Ruksaci sa školskim priborom za 200 djece iz porodica slabijeg imovinskog stanja
Udruženje “Ruku na srce” ovim putem zahvaljuje svim građanima i prijateljima koji su svojim donacijama izmamili osmijeh na lice mališanima i potpuno ih opremili za postizanje novih školskih uspjeha

 


Tokom protekle dvije sedmice vrijedni volonteri Humanitarnog udruženja “Ruku na srce” podijelili su 200 ruksaka sa školskim priborom mališanima iz porodica slabijeg materijalnog stanja sa područja Kantona Sarajevo.

 

U okviru projekta “Opremimo djecu za školu” koji se realizuje već treću godinu zaredom, prikupljene su donacije sugrađana i partnera Udruženja „Ruku na srce“. Zahvaljujući nesebičnoj podršci dobrih ljudi, obezbijeđeno je 200 novih ruksaka u koje je zapakovan kompletan prateći školski pribor potreban osnovcima i srednjoškolcima za neometano ispunjavanje svih školskih obaveza.

 

ruku-na-srce-1

 

Udruženje “Ruku na srce” ovim putem zahvaljuje svim građanima i prijateljima koji su svojim donacijama izmamili osmijeh na lice mališanima i potpuno ih opremili za postizanje novih školskih uspjeha. 

 

Udruženje nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima i u narednim mjesecima, kada će uz pomoć humanih volontera, te podršku građana i partnera obradovati još mnogo porodica slabijeg materijalnog stanja kroz razne vidove podrške. Kao i do sada, voloneri će prikupljati odjeću i obuću, higijenske potrepštine te osnovne životne namirnice i distribuirati ih ka više od 500 porodica evidentiranih u bazama Udruženja, koje se nalaze u stanju potrebe za ovakvom vrstom pomoći.

 

ruku-na-srce

 

Za sve dodatne informacije o načinima doniranja ili direktne podrške kroz volontiranje u projektima, predstavnike Udruženja možete kontaktirati na neki od sljedećih načina:

 

Web stranica: www.rukunasrce.ba 
Nalozi na društvenim mrežama:
Facebook: https://www.facebook.com/HOSRukuNaSrce 
Instagram: https://www.instagram.com/rukunasrce/ 
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/udruzenje-ruku-na-srce/ 
Twitter: https://twitter.com/rukunasrce 
E-mail: [email protected] 
Broj telefona: +387 60 304 41 62 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!