POLICIJA SPAŠAVALA SITUACIJU

Austrijanci zgroženi, roditelji u šoku: Muškarac iz BiH gol plivao u bazenu punom djece, a kad je izašao iz vode...

Hronika23.09.19, 13:41h

Austrijanci zgroženi, roditelji u šoku: Muškarac iz BiH gol plivao u bazenu punom djece, a kad je izašao iz vode...
Austrijski Nachrichten piše da se muškarac nakon toga sakrio u svlačionicu jer je u međuvremenu pozvana i policija. Svoje je stvari pohranio u jedan od ormarića, a nakon što ga je policija pronašla u svlačionici, pokušao je sakriti svoj identitet lažnim predstavljanjem

 

 


Šezdesetjednogodišnji muškarac porijeklom iz BiH u bazenu u Austriji je plivao bez kupaćih gaća. Dogodilo se to u gradiću Braunau na Innu.


Zaprepaštenje i šok prisutnih roditelja bilo je tim veće što je u to vrijeme u bazenu bilo puno djece zbog organiziranog dječjeg poslijepodneva. Većina djece koja se nalazila u prepunom bazenu bila je maloljetna, prenosi Dnevnik.hr.


Oko 14:30 roditelji i djeca u bazenu vidjeli su da u vodi pliva muškarac bez kupaćih gaća. Prijavili su to djelatnicima na bazenu, a jedan od spasilaca odmah je reagirao i rekao mu da iziđe iz vode. 61-godišnjak je nakon toga obukao kupaće gaće i izašao iz bazena.


Austrijski Nachrichten piše da se muškarac nakon toga sakrio u svlačionicu jer je u međuvremenu pozvana i policija. Svoje je stvari pohranio u jedan od ormarića, a nakon što ga je policija pronašla u svlačionici, pokušao je sakriti svoj identitet lažnim predstavljanjem.


Uhapšen je i odveden u policijsku stanicu. Policajci su pretragom automobila 61-godišnjaka parkiranom ispred zgrade s bazenom pronašli njegove dokumente. Ispitan je i pušten na slobodu uz prijavu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!