ŠTA DJECA ZNAJU O SEDMOJ UMJETNOSTI

Škola filma u Muzeju „Valter brani Sarajevo“

Kultura22.09.19, 20:43h

Škola filma u Muzeju „Valter brani Sarajevo“
U subotu, 21. septembra 2019. godine u Muzeju Valter Brani Sarajevo upriličena je premijera filmova najmlađih ljubitelja sedme umjetnosti

 

Polaznici Malog Magacin Kabarea, juniori i seniori, režirali su, glumili, pisali svoj scenarij, izrađivali svoje kostime, scenografiju, te snimili dva filma u prošloj školskoj godini, koja su svojim roditeljima i prijateljima predstavili u sklopu vanrednog časa koji se održao u Muzeju Valter brani Sarajevo.

 

magazin-kabare2

 

Pored premijere, polaznici su imali priliku obići Muzej, te od strane predstavnika Filmskog Centra Sarajevo čuti i naučiti kako o filmu Valter brani Sarajevo, jednom od najznačajnijih bosanskohercegovačkih filmova, tako i o značaju filma za kulturu i ekonomski razvoj naše zemlje. 

 

Nakon prikazanih filmova, dodijeljena je specijalna nagrada Hamzi Ajdinoviću, dugogodišnjem članu Malog Magacin Kabare koji je glumio jednu od glavnih sporednih uloga u filmu SIN, rediteljice Ines Tanović, koji je ljetos otvorio Takmičarski program Sarajevo Film Festivala.

 

magazin-kabare4

 

Udruženje za razvoj i promicanje umjetničke djelatnosti Magacin Kabare, osnivač je projekta Mali Magacin Kabare koji već devet godina okuplja djecu i mlade širom Bosne i Hercegovine, s namjerom da kroz proces stvaranja filma, kod polaznika razvija kreativnost, komunikacijske vještine, timski rad, oslobađa maštu i doprinosi njihovom samopouzdanju. 

 

Nakon devet godina, trideset sniljenih filmova, te preko hiljadu polaznika širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Sjedinjenih Američkih država, Mali Magacin Kabare ulazi u desetu godinu rada sa novim konceptom, te prima prve polaznike Glumačke akademije za djecu.

 

magazin-kabare


Prvu generaciju akademije voditi će poznata bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović.

 

VIše informacija o programu rada te terminu audicije saznajte pozivom na broj telefona 061 140 860 ili porukom u inbox FB stranice Mali Magacin Kabare.

 

(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!