Za čisto i mirisno rublje

Jednostavan način čišćenja veš mašine: Ovo morate raditi najmanje jednom sedmično!

Auto & Dom22.09.19, 14:00h

Jednostavan način čišćenja veš mašine: Ovo morate raditi najmanje jednom sedmično!
Oduzet će vam možda pola sata, ali onda možete biti sigurni da se vaša odjeća i peškiri ne peru u plijesni, nečistoći, masnoći ili kamencu

 

Ako ste mislili da veš mašinu ne treba čistiti, potpuno ste u krivu. Baš kao i peškiri i vaša veš mašina mora uvijek biti čista, a pritom mislimo svake sedmice. A ako svakodnevno puno perete, možda treba čišćenje čak dva puta sedmično.

 

Ako do sada još nikada niste očistili veš mašinu, niste sami, ali vrijeme je da započnete s čišćenje doslovno odmah. Ne brinite, oduzeti će vam maksimalno 30 minuta vremena.

 

Šta ćete trebati:

 

    2 šoljice octa
    1/4 šoljice sode bikarbone
    1/4 šoljice vode
    Spužvu

 

Postupak

 

1. Pomiješajte soda bikarbonu i vodu u malu posudu kako biste stvorili bikarbonat - ili ga možete nazvati, deterdžentom za pranje veš mašine.

 

2. Dodajte smjesu u posudu za deterdžent i ulijte ocat u bubanj. Namjestite program za normalno punjenje s najtoplijom vodom i pustite da radi.

 

3. Nakon što završi, prođite spužvicom oko vrata stroja kako biste uklonili ostatke nečistoće.

 

I to je doslovno to. Oduzelo vam je možda pola sata, ali sada možete biti sigurni da se vaša odjeća i peškiri ne peru u plijesni, nečistoći, masnoći ili kamencu.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!