preglasavanje u općini žepče

Narod i Pravda: Prešutni dogovor oko televizije Herceg-Bosna sve govori o licemjernoj politici SDA i popuštanju HDZ-u BiH

Front20.09.19, 17:19h

Narod i Pravda: Prešutni dogovor oko televizije Herceg-Bosna sve govori o licemjernoj politici SDA i popuštanju HDZ-u BiH
Prešutni dogovor prema kojem će predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović (SDA) na dnevni red staviti tačku o podršci Televiziji Herceg-Bosne, a potom će ista SDA dozvoliti da je HDZ BiH preglasa kako bi pred svojim narodom mogli glumiti nevinost, samo je ilustracija licemjerne politike SDA koja traje već neko vrijeme - navodi se u saopćenju Naroda i Pravde

 

 

Nakon što su mediji objavili prešutni dogovor SDA i HDZ-a BiH prema kojem bi općina Žepče postala jedan od osnivača Televizije Herceg-Bosna, iz Naroda i Pravde podsjećaju kako ovakva vrsta dogovora nije izolirani incident već primjer kontinuirane licemjerne politike.

 

Samo osnivanje Televizije Herceg-Bosne jasan je akt sa ciljem podrivanja Bosne i Hercegovine i svojevrsno medijsko oživljavanje paradržavne tvorevine kojoj je presudio Haški tribunal. Pristajanje SDA da učestvuje u finansiranju jednog takvog projekta pravi je politički skandal, smatraju iz Naroda i Pravde.


„Prešutni dogovor prema kojem će predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović (SDA) na dnevni red staviti tačku o podršci Televiziji Herceg-Bosne, a potom će ista SDA dozvoliti da je HDZ BiH preglasa kako bi pred svojim narodom mogli glumiti nevinost, samo je ilustracija licemjerne politike SDA koja traje već neko vrijeme. SDA ne propušta priliku da između interesa naroda i države i interesa HDZ-a BiH uvijek izabere interese HDZ-a BiH“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.


Iz Naroda i Pravde podsjećaju da je SDA i 2015. godine stala na stranu HDZ-a BiH i ostavila na cjedilu tadašnjeg koalicionog partnera DF samo zato što su se ministri iz DF usprotivili tajkunskoj politici HDZ-a BiH.


„Ovo su samo primjeri koji do kraja ogole licemjerne principe na kojima funkcionira koalicija SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a. U jednoj takvoj licemjernoj igri SDA je omogućila da HDZ BiH i SNSD imaju punu kontrolu nad Domom naroda BiH, a zauzvrat su dobili poziciju potpredsjednika Skupštine RS. Ni godinu dana poslije, SNSD je pomeo imenovanog potpredsjednika i na njegovo mjesto planira instalirati svoj kadar, dok SDA nema mehanizme da od HDZ-a i SNSD-a preuzme kontrolu u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH“, stoji u saopćenju Naroda i Pravde.


Iz ove stranke traže od predsjedavajućeg Općinskog vijeća Žepče da ni na koji način ne učestvuje u pružanju podrške osnivanju i radu Televizije Herceg-Bosne.


„Bez obzira šta vam poručivali iz vrha SDA, pozivamo vas kao čovjeka i patriotu da interes naroda i države stavite iznad interesa stranke“, zaključuju iz Naroda i Pravde.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još