Bajazitu Jašareviću ističe mandat

Ovaj državni zastupnik i bivši načelnik će biti novi direktor Elektroprivrede BiH?

Front19.09.19, 19:09h

Ovaj državni zastupnik i bivši načelnik će biti novi direktor Elektroprivrede BiH?
Jašarević je na čelo EP BiH imenovan 31. avgusta 2015. godine

 


Državni zastupnik i nekadašnji načelnik Kaknja Nermin Mandra jedan je od najozbiljnijih kandidata za novog direktora Elektroprivrede Bosne i Hercegovine, nakon što je aktuelnom direktoru Bajazitu Jašareviću istekao četverogodišnji mandat, potvrđeno je za Novinsku agenciju Patria iz više izvora u Elektroprivredi BiH, kao i u Stranci demokratske akcije (SDA).

 

„U SDA postoje ozbiljna razmišljanja o gospodinu Mandri kao novom direktoru EP BiH“, rekao je izvor Patrije u toj stranci.

 

Mandra je, između ostalog, od 2003. godine obavljao funkciju ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK. Poslije toga bio je i pomoćnik direktora Termoelektrane Kakanj. Od 2012. godine izabran je za načelnika Kakanja. Proglašen je jednim od najboljih načelnika u Bosni i Hercegovini, nakon što je u Kaknju proveo brojne reforme. Na Općim izborima u BiH prošle godine osvojio je mjesto u Državnom parlamentu.

 

Jašarević je na čelo EP BiH imenovan 31. avgusta 2015. godine.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još