U 2020. godini

Sindikat osnovnog obrazovanja KS traži povećanje osnovice sa 315 na 380 KM

Biznis Klub19.09.19, 11:44h

Sindikat osnovnog obrazovanja KS traži povećanje osnovice sa 315 na 380 KM
Kolektivnim ugovorom za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u KS određeno je da se osnovica za obračun plaće utvrđuje sporazumno između Sindikata i Vlade - prije usvajanja budžeta

 

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo uputio je premijeru KS Edinu Forti zahtjev za povećanje osnovice u 2020. sa 315 na 380 KM.

 

- Obzirom da imamo saznanja da je nadležno ministarstvo započelo pripreme na utvrđivanju Nacrta Budžeta za 2020., upućujemo zahtjev za potpisivanje Sporazuma o utvrđivanju osnovice u visini 380 KM za obračun plaće za narednu kalendarsku godinu - navedeno je u zahtjevu.  

 

Kolektivnim ugovorom za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u KS određeno je da se osnovica za obračun plaće utvrđuje sporazumno između Sindikata i Vlade - prije usvajanja budžeta, koji potpisuju Sporazum o utvrđivanju osnovice za obračun plaće za narednu kalendarsku godinu i on se objavljuje u Službenim novinama Kantona Sarajevo, sapćeno je iz sindikata. 

 

(FENA/dg)



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!