Porodica i prijatelji tuguju

Ubijena Irma Forić bila je bivša supruga generala i ambasadora BiH u Pakistanu Sakiba Forića: Prekrasna žena, majka, izrazito pozitivna i vedra...

Hronika19.09.19, 11:31h

Ubijena Irma Forić bila je bivša supruga generala i ambasadora BiH u Pakistanu Sakiba Forića: Prekrasna žena, majka, izrazito pozitivna i vedra...
Prijatelji i poznanici se od Irme opraštaju na društvenim mrežama

 

Policijski službenici MUP KS-a tijelo Irme Forić pronašli su nakon što je njen otac prijavio policiji nestanak, rekavši da mu se ona ne javlja na telefon.

 

Izvor iz istrage kaže da je Forić imala više rana na vratu, te vidljive povrede na tijelu, koje su izvršene tupim predmetom, ali koji udarac je bio smrtonosan znaće se nakon obdukcije.

 

Saznaje se da je tijelo Forić, u trenutku kada je pronađeno, bilo pokriveno čaršafom.

 

Podsjetimo, Senad Basarić, osumnjičeni za ubistvo pripadnice Granične policije u BiH jutros je uhapšen i priveden na kriminalističku obradu u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.


Također, pojavila se informacija da je ubijena Irma Forić bivša supruga generala i ambasadora BiH u Pakistanu Sakiba Forića.


Sakib Forić je bio ratni komandant 17. viteške krajiške brigade Armija RBiH i bivši zamjenik komandanta operativne komande Oružanih snaga BiH.


Prijatelji i poznanici se od Irme opraštaju na društvenim mrežama.


- U totalnom sam šoku… Draga Irma Forić, prekrasna žena, majka, koju pamtim kao nasmijanu, izrazito pozitivnu i vedru nije zaslužila da njen život na ovako gnusan način okonča njoj bliska osoba… Ovo treba svima da nam je važna škola da se najsnažnije borimo i bez zadrške prijavljujemo svaku vrstu porodičnog nasilja – stoji u jednoj objavi Facebooku.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook