Naredno ročište zakazano za 30. septembar

Odgođeno ročište u slučaju Memić, vještaci nisu završili nalaz

Hronika19.09.19, 11:09h

Odgođeno ročište u slučaju Memić, vještaci nisu završili nalaz
Advokat Ifet Feraget koji zastupa porodicu Memić kazao je danas da je prošlo isuviše vremena od kada je Sud dao naredbu za novim vještačenjem

 

Ročište u predmetu "Dženan Memić" odnosno u ponovljenom suđenju Ljubi i Bekriji Seferoviću koje je danas trebalo biti održano na Kantonalnom sudu u Sarajevu, odgođeno je jer vještaci iz Banje Luke nisu još završili nalaz saobraćajnog vještačenja, javlja Patria.

 

Naredno ročište bit će održano 30. septembra u 10 sati. Poznato je da je tim vještaka bio na licu mjesta u Velikoj aleji gdje je 8. februara 2016. godine pod još uvijek neutvrđenim okolnostima Dženan Memić zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine. S njim u društvu je bila i Alisa Mutap koja je također zadobila povrede. 

 

Državno tužilaštvo BiH zvanično je otvorilo istragu za organizirani kriminal u vezi sa slučajem Dženan Memić, a očekuje se saslušanje više osoba među kojima je i Dalida Burzić, tadašnja glavna tužiteljica Tužilaštva KS, danas sudija Suda BiH. Porodica Memić direktno je optužila Burzić za podizanje lažne optužnice za saobraćajnu nesreću za šta je podnijela i krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv nje i još 40-ak drugih osoba koje su direktno ili indirektno radili na slučaju Memić. 

 

Advokat Ifet Feraget koji zastupa porodicu Memić kazao je danas za Patriju da je prošlo isuviše vremena od kada je Sud dao naredbu za novim vještačenjem.

 

"Treba sačekati i vidjeti koji su stvarni razlozi, da li je u pitanju bolest, godišnji odmori ili nešto treće. Ne želim da vjerujem da je na djelu opstrukcija i da je i dalje u pitanju kupovanje vremena uzimajući u obzir da je već otvorena istraga za organizovani kriminal vezano za slučaj Dženan Memić, ali to ćemo vidjeti. Nadam se da će nalaz biti što prije gotov. Taj postupak ne bi trebao trajati dugo. Sud će saslušati svjedoke koje treba, a one privilegovane svjedoke ponovo pitati da li žele ili ne žele ponovo da svjedoče. Nakon toga idu završne riječi i sudska odluka. Kad je bila prvostepena presuda i odluka Vrhovnog suda opet je na djelu razvlačenje. Nešto ima sigurno, ali mislim da su vještaci imali sasvim dovoljno vremena da završe ovaj nalaz", kazao je Feraget.  

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!