POGORŠAVA SE I ONAKO KOMPLIKOVANA SITUACIJA U BIH

Radmanović: Mislili smo da će SDA nakon 30 godina shvatiti da svijet ide naprijed, a oni su i dalje u '90-im!

Front17.09.19, 14:37h

Radmanović: Mislili smo da će SDA nakon 30 godina shvatiti da svijet ide naprijed, a oni su i dalje u '90-im!
Nebojša Radmanović tvrdi da je posljednja deklaracija SDA dodatno pogoršala ionako komplikovanu situaciju u BiH

 

 

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) će sutra dati odgovor na aktuelno stanje u BiH, u vezi s neformiranjem vlasti i deklaracijama Stranke demokratske akcije (SDA) - najavio je danas potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović.

 

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci izjavio da će Glavnom odboru stranke biti predloženo i da o svemu što se dešava na političkoj sceni informiše entitetski parlament.

 

- Javno pozivamo sve političke partije da budemo jedinstveni u odbrani interesa RS-a u budućim razgovorima - kazao je Radmanović i ponovio stav da SDA za njih nije koalicioni partner već, kako je naveo, stranka koja je dobila najveću podršku glasača jednog od konstitutivnih narodana i koja kao, takva, ima mjesto za stolom.

 

Tvrdi da je posljednja deklaracija SDA, kako je naveo, dodatno pogoršala ionako komplikovanu situaciju u BiH.

 

- Ono što je SDA usvojila u svojoj rezoluciji je njihov stav star 30 godina i nama dobro poznat, ali smo mislili da će se vremenom osavremeniti i da će shvatiti da je tri decenije ogroman period u kojem je razvijeni svijet ide naprijed, a oni su ostali u devedesetim godinama, s istim stavovima koji negiraju ravnopravnost naroda, međunarodni sporazum na osnovu kog funkcioniše BiH, potenciraju sve što se loše desilo u prošlosti BiH - rekao je Radmanović.

 

SNSD je, podvukao je, čvrsto uz Dejtonski sporazum, a ostaje i uz skupšinsku Rezoluciju o vojnoj neutralnosti i zaštiti ustavnog poretka.

 

Tvrdi da je jedan od ciljeva SNSD-a vraćenje nadležnosti s BiH na RS, odnosno entitete.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još