U OSNOVNOM SUDU U BANJOJ LUCI

Počinje suđenje Davoru Dragičeviću: Đorđe Rađen tuži ga za klevetu, evo koliku isplatu traži...

Hronika17.09.19, 09:30h

Počinje suđenje Davoru Dragičeviću: Đorđe Rađen tuži ga za klevetu, evo koliku isplatu traži...
Zanimljivo je da je Alen Kukić, koji je uhapšen zbog pomaganja ubicama Davida Dragičevića, na sudu izjavio kako mu je upravo Rađen naredio da obriše videosnimke iz računara objekata koji se nalaze u ulici Velibora Janjetovića Janje, na kojima se vidi nepoznata osoba koja ulazi u Rađenovu kuću i izlazi iz nje 18. marta 2018. godine

 

 

U Osnovnom sudu u Banjoj Luci danas će biti održano ročište u predmetu protiv Davora Dragičevića po tužbi Đorđa Rađena za klevetu.

 


Ročište počinje u 11:30 sati, a predmet vodi sutkinja Ana Popadić. Dragičevića u ovom predmetu zastupa advokat Dragan Tolimir.


Rađen je tužio Davora, oca ubijenog mladića Davida, tražeći isplatu štete u iznosu od 5.000 KM. Riječ je o osobi koju je Dragičević javno prozivao više puta zbog, kako je govorio, lažne prijave pljačke njegove kuće za koju su policajci i tužilac na spornoj konferenciji za novinare, kada je pronađeno tijelo, okrivili Davida Dragičevića.


Zanimljivo je da je Alen Kukić, koji je uhapšen zbog pomaganja ubicama Davida Dragičevića, na sudu izjavio kako mu je upravo Rađen naredio da obriše videosnimke iz računara objekata koji se nalaze u ulici Velibora Janjetovića Janje, na kojima se vidi nepoznata osoba koja ulazi u Rađenovu kuću i izlazi iz nje 18. marta 2018. godine.


Također, utvrđeno je da nije bilo tragova provale u Rađenovu kuću, što je navedeno u pravosudnim dokumentima koji su korišteni u predmetu “Kukić”.


Za svjedoke su pozvani glavni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka Želimir Lepir, tužilac Dalibor Vrećo, predsjednik PDP-a i predsjednik Anketnog odbora NSRS-a Branislav Borenović, advokat Ifet Feraget i Ismet Katana koji je radio poligrafska ispitivanja.

 

(Hayat.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!