Izmjene i dopune Regulacionog plana

Skaka o lokalitetu Kvadrant 'B' na Marijin Dvoru: Ovo treba postati moderno poslovno središte grada, a ne ruglo i spavaonica

Hronika16.09.19, 18:06h

Skaka o lokalitetu Kvadrant 'B' na Marijin Dvoru: Ovo treba postati moderno poslovno središte grada, a ne ruglo i spavaonica
Sudionici sastanka u Gradskoj upravi, koji će se uskoro ponovo sastati, insisitirat će na uključivanju svih zainteresovanih koji će imati priliku da iznesu svoje mišljenje i tako doprinosu izradi konačnog plana za pomenuto područje

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka inicirao je radni sastanak s načelnikom Općine Centar Nedžadom Ajnadžićem i direktorom Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo Hamdijom Efendićem na kojem je zaključeno da se nastave i ubrzaju aktivnosti na izradi Izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski centar - Marijin Dvor za lokalitet Kvadrant „B“.

 

Dogovoreno je da će se javnosti uskoro prezentirati osnovni koncept Plana s ciljem da se dobije najkvalitetnije i najbolje moguće urbanističko-arhitektonsko rješenje jedne od najznačajnijih i najatraktivnijih lokacija u samom centru grada.

 

Konceptom ovog planskog dokumenta predviđena je šetnica uz Miljacku kao nastavak Vilsonovog šetališta, izgradnja koncertne dvorane i poslovna zona - saopćeno je iz Pres-službe Grada Sarajeva.

 

- Ispunjavamo prostorno-planske preduslove kako bi Sarajevo dobilo funkcionalan, ambijentalno uređen prostor s atraktivnom šetnicom koja širinom odgovara glavnom gradu, koncertnom dvoranom koja nam trenutno nedostaje i zaštitom historijskih objekata. Ovaj lokalitet treba postati moderno poslovno središte grada, a ne ruglo i spavaonica - poručio je gradonačelnik Skaka.

 

Sudionici sastanka u Gradskoj upravi, koji će se uskoro ponovo sastati, insisitirat će na uključivanju svih zainteresovanih koji će imati priliku da iznesu svoje mišljenje i tako doprinosu izradi konačnog plana za pomenuto područje – navodi se u saopćenju.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još