četvrta edicija

Najavljen vodeći forum o inovacijama Sarajevo Unlimited 2019.

Hronika11.09.19, 17:32h

Najavljen vodeći forum o inovacijama Sarajevo Unlimited 2019.
Strateški partneri foruma su Vlada i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo

 

U Networksu INT danas je najavljena četvrta edicija Sarajevo Unlimited-a, najvećeg regionalnog foruma inovacija, tehnologije i poduzetništva, koja će biti održana od 22. do 24. oktobra 2019. godine, na četiri lokacije.

 

Strateški partneri foruma su Vlada i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

 

Menadžerica foruma Lejla Mujkanović-Krka istaknula je kako ove godine forum stavlja fokus na razvoj pametnih gradova, odnosno ‘Smart Cities’.

 

 - Pored glavne teme – pametnih gradova, posebnu pažnju posvetit ćemo i temama poput IoT, digitalizaciji turističke ponude, Fintech-u ali i zaštiti podataka i njihovoj sigurnosti u skladu sa standardima u svijetu - kazala je u menadžerica Mujkanović-Krka.

 

Ove godine tokom foruma Sarajevo Unlimited očekuje se oko 4.000 učesnika iz cijele BiH, regije i svijeta.

 

- Ovaj događaj će okupiti i prezentirati  upravo takvu energiju koju želimo proširiti na cijeli Kanton Sarajevo i da sa te strane kao institucija pomognemo mladim ljudima sa ovog područja- istaknuo je premijer KS Edin Forto, saopćeno je iz Pres službe KS.

 

(FENA/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!