INICIJATIVA NERMINA MUZURA

Ima li spasa za hotel 'Maršal' na Bjelašnici: Ko će investirati u zatvoreni objekat?

Biznis Klub11.09.19, 14:25h

Ima li spasa za hotel 'Maršal' na Bjelašnici: Ko će investirati u zatvoreni objekat?
- Inicijativu sam uputio prema Vladi FBiH da u narednom budžetu predvidi sredstva za investiranje u skijališta u FBiH barem u onolikom iznosu koliko je Vlada RS uložila u zadnje dvije godine u Jahorinu - navodi se, između ostalog, u zastupničkoj inicijativi Nermina Muzura

 

 

Zastupnik Naroda i Pravde u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije FBiH Nermin Muzur je na 4. redovnoj sjednici tog doma uputio inicijativu u kojoj traži od Vlade FBiH da hitno riješi pitanje hotela „Maršal“ na Bjelašnici te da u narednoj godini investira veća sredstva u skijališta u FBiH.

 

- Inicijativu sam uputio prema Vladi FBiH da u narednom budžetu predvidi sredstva za investiranje u skijališta u FBiH barem u onolikom iznosu koliko je Vlada RS uložila u zadnje dvije godine u Jahorinu. Moje pitanje/inicijativa upućena je prema Vladi FBiH da organizuje hitan sastanak sa Vladom KS, federalnom i kantonalnom agencijom za privatizaciju i naprave najbrže moguće rješenje koje će za rezultat imati ponovno puštanje u funkciju Hotela Maršal na Bjelašnici. Ukoliko postoje problemi sa nadležnostima i prenosima vlasništva, to nikako ne smije za rezultat imati zatvoren hotel, kao što je to slučaj sada - navodi se u zastupničkoj inicijativi Nermina Muzura.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!