Javio se Šef Autobuske stanice

Reagovanje Transturista: Informacija o rasizmu u našim autobusima je laž

Hronika11.09.19, 12:43h

Reagovanje Transturista: Informacija o rasizmu u našim autobusima je laž
Šef Autobuske stanice Muamer Alić je naglasio kako je ova kompanija do sada na različite načine pomagala migrantima

 

Povodom informacije da se u autobusima Transturista Tuzla, na relaciji Tuzla-Sarajevo provodi rasna segregacija nad migrantima, odnosno da vozači i kondukteri traže od migranata da sjede u zadnjem dijelu vozila, kako se ne bi "miješali" sa ostalim putnicima, kontaktirali smo nadležne u ovoj prevozničkoj kompaniji.


- Vidio sam status na Facebooku o kojem govorite i mogu reći da je to laž. To svakako nije politika naše komapnije. Znam gospodina Alagića i ne znam zašto mu je trebalo da tako nešto objavi. Ono što mogu reći je da smo do sada primijetili da migranti sami od sebe ulaze na zadnja vrata autbusa i sjedaju na "sećiju" i zadnja sjedišta. Ipak, provjerićemo ove navode i uzeti izjave od vozača i konduktera, mada, ponavljam, vjerujem da je u pitanju neistinita informacija - izjavio je za Oslobođenje Muamer Alić, šef Autobuske stanice u Tuzli.

 

Prema njegovim riječima, nebrojeni su primjeri kako je Transturist do sada pomagao ovim ljudima.

 

- Ako nemaju dovoljno novca izdamo im karte uz popust. Djeci do 12 godina čak i ne naplaćujemo karte. Osiguravali smo im ćebad i neke druge potrepštine, u saradnji sa Crvenim krstom u Tuzli, jer svakodnevno imamo na desetine migrnata ovdje n Autobuskoj stanici. Omogućavamo im da besplatno koriste javno kupatilo, koje se inače naplaćuje. Pomagali smo im do sada na različite načine, jer nismo zaboravili kako su se naši ljudi patili u vrijeme rata u BiH i kako je neko pomogao i našim izbjeglicama kada je to trebalo - istakao je Alić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!