konzumirajte ga

Zaboravite celulit: Ovo voće uspješno zamjenjuje grickalice i topi masne naslage!

Lifestyle10.09.19, 20:31h

Zaboravite celulit: Ovo voće uspješno zamjenjuje grickalice i topi masne naslage!
Upravo se zbog toga banane koriste kao baza za dijetalne napitke uz koje idu još i prirodni rastvarači masti poput špinata, lana i bobičastog voća. Daje nam potrebne minerale, vitamine i vlakna

 

Potpuno je neopravdano reći da, ako želite izgubiti kilograme, trebate među ostalim izbjegavati i banane. One su, zapravo, glavni sastojak dijetalnih napitaka koji ubrzavaju metabolizam i otapaju masti.



Banane su pune kalija koji uklanja višak vode iz organizma, čak 450mg po jednom plodu, a uz to imaju prirodne šećere fruktozu, glukozu i saharozu koji su sjajan izvor energije za tijelo. Jedna banana je dosta da se utaži glad koja bi nas inače natjerala na konzumaciju grickalica.

 

Upravo se zbog toga banane koriste kao baza za dijetalne napitke uz koje idu još i prirodni rastvarači masti poput špinata, lana i bobičastog voća. Daje nam potrebne minerale, vitamine i vlakna.


Banana s bobičastim voćem priprema se na sljedeći način – uz jednu bananu ide i jedna kašika bobičastog voća, žličica meda, žličica đumbira i pola šalice mlake vode. Banana sa špinatom sjajna je za utaživanje gladi zbog vlakana u oba sastojka. Uz jednu bananu ide 20 grama svježeg špinata, pola šalice jogurta, trećina šalice zobenih pahuljica i žličica meda, piše Magazin.net.hr.

 

Uz napitak od lanenih sjemenki masti se brzo tope, po banani dodajte dvije žličice lanenih sjemenki, dvije žličice surutke i jednu naranču. Svi se ovi napici spremaju u blenderu, lako i jednostavno, a najbolje ih je konzumirati ujutro umjesto doručka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!