FOTO/ STUDIRA U LONDONU, OBOŽAVA SARAJEVO

Mladi Bosanac na vrhu svijeta: Ali Ahmović (19) 'osvojio' Kilimanjaro i razvio bh. zastavu!

Nedjeljni magazin08.09.19, 17:17h

Ali je rođen u Londonu, a njegovi roditelji porijeklom su iz Bosne i Hercegovine. Iako je britanski državljanin, želio je izraziti i svoju ljubav prema BiH te je na vrhu razvio bh. zastavu

 


Devetnaestogodisnjak Ali Ahmović, popeo se na Kilimanjaro (Kilimandžaro), najviši vrh Afrike (5895 m), i razvio bh. zastavu.


Ali je rođen u Londonu, a njegovi roditelji porijeklom su iz Bosne i Hercegovine. Iako je britanski državljanin, želio je izraziti i svoju ljubav prema BiH te je na vrhu razvio bh. zastavu.


Ali studira u Engleskoj, no često dolazi u Sarajevo, pa je preko roditelja i porodice postao zaljubljenik u Sarajevo, gdje ima puno prijatelja.


Na ovo putovanje krenuo je preko jedne humanitarne organizacije koja je prikupila donaciju u iznosu oko 100.000 funti. Prikupljena  novčana sredstva iskoristit će se za pomoć nekoliko škola u Keniji tako što će im se obezbijediti voda i bolji sanitarni uslovi.


Inace, Alijev otac je i u Sarajevu otvorio firmu, koja zapošljava preko sedamdeset bh. građana. 


- Tako se ljubav širi na sve strane. Mnogi mladi su u bijelom svijetu, ali na nama je da kod njih razvijamo ljubav prema BiH - poručuje porodica Ahmović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!