Niti jedan klijent nije oštećen

Sberbank BH o hapšenjima bivših uposlenika: Mi smo ih prijavili!

Hronika05.09.19, 18:09h

Sberbank BH o hapšenjima bivših uposlenika: Mi smo ih prijavili!
Sberbank BH ističe da niti jedan klijent banke nije oštećen usljed navedene zloupotrebe niti je kontinuitet poslovanja bio doveden u pitanje u bilo kojem momentu

 

Sberbank Bosna i Hercegovine prijavila je tužilaštvu tri bivša zaposlenika zbog zloupotrebe položaja u cilju sticanja lične finansijske koristi prije šest mjeseci i isti od tada nisu zaposlenici banke. Banka pozdravlja sve poduzete aktivnosti nadležnih policijskih tijela i vjeruje u bh. pravosuđe, poručili su danas nakon objavljene informacija o hapšenjima bivših uposlenika Sberbanke.

 

Sberbank BH ističe da niti jedan klijent banke nije oštećen usljed navedene zloupotrebe niti je kontinuitet poslovanja bio doveden u pitanje u bilo kojem momentu, saopćeno je iz banke.

 

''Profesionalnost, transparentnost i integritet osnovne su vrijednosti Sberbanke. Za one koji se ponašaju u suprotnosti sa osnovnim vrijednostima banka ima nultu stopu tolerancije'', kazali su iz ove banke.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!