zgodnoj mariji svašta se stavlja na teret

Zbog vrelih fotografija sutkinja iz komšiluka dobila otkaz: U centar seks skandala dospjela i intimna prepiska s partnerom

Hronika04.09.19, 12:49h

Zbog vrelih fotografija sutkinja iz komšiluka dobila otkaz: U centar seks skandala dospjela i intimna prepiska s partnerom
Ali nisu samo obnažene slike problem, već i gomila nerješenih i zastarjelih slučajeva, koje je imala

 

 

U Osnovni sud u Vranju stigla je odluka Visokog savjeta sudstva o razriješenju sudije. Odluka koja je, kako se saznaje donijeta 27. avgusta, pravosnažna je i Janićijević je odmah prestala da radi, potvrđeno je u sudu u Vranju. Kontroverznoj sudiji, kako je rečeno, na teret se stavlja teški disciplinski prekršaj Zakona o sudijama i etičkog kodeksa.

 


Marija Janićijević je poznata srpskoj javnosti jer se u ljeto 2018. godine našla u centru skandala, kada su na društvenim mrežama i u medijima objavljene njene golišave fotografije i intimna prepiska sa njenim partnerom Z. C.


Disciplinsku prijavu zbog seks-afere sa fotografijama, kao i zbog velikog broja nerješenih predmeta, protiv sudije podnio je predsjednik Visokog savjeta sudstva Dragomir Milojević. Ocjenjeno je da Janićijević nije poštovala strukovni kodeks jer izvan Osnovnog suda u Vranju nije čuvala ugled i dostojanstvo pravosuđa.

 

sutkinja-marija-janicijevic-2


Ali nisu samo obnažene slike problem, već i gomila nerješenih i zastarjelih slučajeva, koje je imala.


VSS je još 2017. godine, kako je objavljeno, utvrdio da je više od 15 slučajeva koje je ona vodila zastarjelo, a još 20 je išlo ka tome.


Suđenje Mariji Janićijević počelo je aprila ove godine u leskovačkom sudu, a odluku o tome donio je Vrhovni kasacioni sud.


Podsjetimo, Više javno tužilaštvo u Vranju teretilo je Janićijevićevu i da je u svojstvu sudije Osnovnog suda u Vranju donošenjem nezakonitih akata 19. maja 2017. godine pokušala da nanese štetu advokatu i bivšem načelniku lokalne policije Novici Zdravkoviću od 500.000 dinara.

 

sutkinja-marija-janicijevic-3


Srpski telegraf je još prošle godine objavio eksplicitne fotografije sudije i njene prepiske sa partnerom, koji je tada rekao da mu je ona priznala da je uzimala novac da bi oslobađala optužene ili im izricala blaže kazne. Cijena za važnije slučajeve, kako je naveo C. Z., tada je bila čak 5.000 eura.


- Rekla mi je i da je sredila da dvojica ljekara, otorinolaringolog i jedan anesteziolog, čijom je lekarskom greškom umrla petogodišnja devojčica, izbjegnu kaznu - rekao je tada Z. C.


Mariji Janićijević se na teret još stavljalo i da je u vranjskom pravosuđu pod sumnjivim okolnostima zaposlila rođenu sestru.

 

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još