Uživo na Novoj BH

Zmajevi protiv Lihtenštajna i Armenije idu po nove bodove

Sport04.09.19, 12:42h

Zmajevi protiv Lihtenštajna i Armenije idu po nove bodove
Sportska redakcija Nove BH za mečeve bh. tima priprema i specijalne emisije, prije i nakon svake utakmice, sa zanimljivim gostima, nogometnim stručnjacima i profesionalcima

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja utrku za EURO 2020, a već u četvrtak Zmajevi će ugostiti reprezentaciju Lihtenštajna u Zenici, a potom putuju u Jerevan, gdje u nedjelju igraju protiv Armenije. Obje utakmice gledatelji će moći pratiti uživo na Novoj BH. 


Iako je ranije bilo najavljeno da će sa utakmica domaće selekcije izvještavati sportski komentator Sabahudin Topalbećirević, zbog zdravstvenih problema njegova podrška Zmajevima iz komentatorske kabine ovaj put će izostati. Nakon kratkog predaha i oporavka koji slijedi, Baho se vraća prijenosima utakmica grupne faze elitnog takmičenja Lige prvaka, a potom i nastavku kvalifikacija reprezentacije BiH za Evropsko prvenstvo.

 

Kroz utakmice domaće selekcije u predstojećem 5. kolu kvalifikacija za EURO 2020 gledatelje Nove BH će voditi Adis Hadžić i Denis Huseinbegović.    


- Komentarisati utakmice reprezentacije je san svakog sportskog novinara i komentatora. U tim trenucima uzbuđenje je nevjerovatno, a emocije su na vrhuncu. Ne sumnjam da će tako biti ovaj put, iako su pred nama dva susreta protiv objektivno slabijih protivnika. Međutim ove ekipe ne treba olako shvatiti pogotovo kada govorimo o Armeniji u kojoj je atmosfera oko nogometne reprezentacije na najvišem nivou, nakon što su nekoliko posljednjih utakmica odigrali veoma dobro i čak pobijedili Grčku. Bit će veoma teško izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, ali ono što je najbitnije je da još uvijek bh. tim ima sve u svojim rukama - kazao je Adis Hadžić, sportski novinar i komentator Nove BH.


Sportska redakcija Nove BH za mečeve bh. tima priprema i specijalne emisije, prije i nakon svake utakmice, sa zanimljivim gostima, nogometnim stručnjacima i profesionalcima.

 

- Za utakmicu sa Lihtenštajnom pripremamo posebnu emisiju sa stadiona Bilino Polje, a ekipa Nove BH putuje i u Jerevan, odakle će uživo izvještavati sa utakmice Armenija – BiH. Ove dvije predstojeće utakmice vrlo su bitne za našu reprezentaciju, ali u sličnoj situaciji su i ostale selekcije koje se bore za plasman na EURO, tako da ćemo ekskluzivno u našem programu pratiti duele reprezentacija Srbije i Hrvatske iz grupa B i E - naglasio je Denis Huseinbegović, sportski novinar i komentator Nove BH.

 

Raspored 5. kola kvalifikacijskih utakmica reprezentacija BiH, Hrvatske i Srbije za EURO 2020 koje možete gledati u programu Nove BH:


05. 09. – Bosna i Hercegovina – Lihtenštajn u 20.45
06. 09. – Slovačka – Hrvatska u 20.45
07. 09. – Srbija – Portugal u 20.45
08. 09. – Armenija – Bosna i Hercegovina u 15.00
09. 09. – Azerbejdžan – Hrvatska u 18.00
10. 09. – Srbija – Luksemburg u 20.45

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!