VIDEO/ Bakir Izetbegović, lider SDA

Dok ne budemo svi u BiH spremni za NATO, neće biti članstva! Evo šta će biti nakon 5. septembra...

Front03.09.19, 15:05h

Dok ne budemo svi u BiH spremni za NATO, neće biti članstva! Evo šta će biti nakon 5. septembra...
Na pitanje novinara šta će biti poslije 5. septembra, Izetbegović je kazao da će "biti 6. i 7. septembar, te da će se nastaviti pregovori"

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas u Sarajevu da nikada neće promijeniti stav u vezi NATO puta i da se moraju poštivati Ustav, zakoni, te provesti ranije odluke i strategije.

 

-  Nadam se da će konačno doći do ušiju nekih političara u BiH, a što mi stalno ponavljamo, da slanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) ne znači članstvo u NATO-u. Dok ne budemo svi u BiH spremni za članstvo u NATO, neće biti članstva u NATO-u, ali moramo poštovati Ustav, zakone i moramo nastaviti tim putem. Tu nikakvih promjena, što se tiče strane koju ja predstavljam, neće biti ni prije, ni poslije Kongresa - kazao je Izetbegović pred početak sjednice stranačkog Predsjedništva.   

 

Na pitanje novinara šta će biti poslije 5. septembra, Izetbegović je kazao da će "biti 6. i 7. septembar, te da će se nastaviti pregovori".

 

- Mislim da je bilo nekih političkih blefiranja, dakle nema nikoga u BiH ko će se usuditi zaista da pokuša destabilizirati situaciju. Nema nazad, nećemo nikakve nadležnosti vraćati, niti ćemo se vraćati nazad - istakao je Izetbegović.  

 

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije danas bi trebalo razmatrati aktuelnu političku situaciju, te pripreme za predstojeći stranački kongres, kao i pripreme za sjednicu Glavnog odbora SDA.

 

Sjednica Glavnog odbora SDA zakazana je za petak, a Kongres SDA 14. septembra u Sarajevu.

 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još