NEMA MJESTA ZA KOMPROMISE

Ana Rucner ima svoje tajne i beauty rituale, tvrdi: Neostvarena žena nije dobra ni prema sebi, a ni drugima!

ŽENA iN03.09.19, 14:38h

Ana Rucner ima svoje tajne i beauty rituale, tvrdi: Neostvarena žena nije dobra ni prema sebi, a ni drugima!
Ne zapadam u krize. Uživam u svojim godinama i promjenama koje one donose, te ih prihvatam s radošću. Uživam u svakom danu

 


Sigurno je da ćemo se svi saglasiti da ljepota dolazi iznutra, ali to svakako ne znači da joj ne trebamo priskočiti u pomoć. Dok nam 20-e godine daju mogućnost da eksperimentiramo, tražimo sopstveni stil i način na koji ćemo pristupiti njezi tijela, kose i kože, na pragu 30-ih nema mjesta za kompromise.


Razlog je i što se naše tijelo suočava s, kako to definiraju stručnjaci, prvim znacima starosti čije se posljedice mogu ublažiti ukoliko se pravilno njegujemo. Jedna od najljepših umjetnica s ovih prostora Ana Rucner (36), govori za magazin Azru kako je nakon 30. rođendana mijenjala beauty navike, te kako se danas brine o tijelu i zdravlju.


– Što sam starija to sam zrelija i odgovornija. Uživam u majčinstvu, a 30-e su mi donijele mudrost s kojom biram muzički repertoar i prilike na kojima sviram – kaže Ana na početku razgovora.


Na koji način doživljavate i prihvatate svoje godine? Jeste li od onih žena koje „zapadaju u krize“ zbog toga što im godine prolaze?


– Ne, ne zapadam u krize. Uživam u svojim godinama i promjenama koje one donose, te ih prihvatam s radošću. Uživam u svakom danu.


Nije pravilo, ali tridesete su period kada se pojavljuju prve sijede i bore. Postoji li nešto što je prolazak godina sa sobom neminovno donio, a što Vam je posebno teško palo?


– Nekoliko sijedih imam od svoje 20-e i taj se broj do sada nije povećao. Imam i nekoliko bora smijalica koje prihvatam kao dio sebe i ne predstavljaju mi problem.

 

Ana Rucner u Sarajevu


 Beauty industrija i društvene mreže nam nameću trendove koje djevojke, nerijetko, slijepo prate. Kako gledate na one kada svi liče jedni na druge?


– Svako je poseban na svoj način. Trendovi postoje da se prate, ali je pritom uvijek važno ostati svoj.


Kakav stav imate prema plastičnim operacijama i estetskoj hirurgiji?


– Ako će plastična operacija učiniti da se neko osjeća bolje i sretnije, a samim tim i zadovoljnije, ne vidim ništa loše u tome. Važno je u svemu biti umjeren.


Kada je riječ o beauty navikama, koliko ste ih promijenili u odnosu na period kada ste bili u 20-im?


– Volim se lijepo našminkati za svoje koncerte, a što sam starija sve se manje šminkam privatno, što prije nije bio slučaj. U odijevanju mi je sve važniji minimalizam i jednostavnost, a ni to nije bilo tako ranije.

 

Ana Rucner


Jedni se kupaju u mlijeku, drugi mažu specijalnim kremama… Imate li Vi beauty rituale u koje se kunete?


– Svakog jutra volim staviti masku od kafe na lice, a sve to dok pijem svoju kafu. Tako konzumiram duplu dozu omiljenog napitka.


Kompletan intervju čitajte u aktuelnom broju magazina Azra

 

(DEPO PORTAL/BLINMAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!