određeno mu strogo mirovanje

Kenan Pirić zbog potresa mozga ne dolazi na okupljanje reprezentacije u Zenici

Sport02.09.19, 13:43h

Kenan Pirić zbog potresa mozga ne dolazi na okupljanje reprezentacije u Zenici
- Žao nam je što se Piriću ovo desilo. Ovo je zaista peh i za njega i za reprezentaciju, jer se uvijek maksimalno trudi. Ali, vjerujemo da će biti dobro i želimo mu što brži oporavak - kazao je za službenu stranicu selektor Robert Prosinečki

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Zenici počinje pripreme za predstojeće mečeve kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine, protiv Lihtenštajna u Zenici te Armenije u gostima. 


Kako je na svojoj službenoj stranici objavio NSBiH, golman slovenačkog Maribora Kenan Pirić propustit će pripreme i te mečeve zbog povrede. 



On je u sinoćnjoj utakmici svog tima na gostovanju kod Domžala zadobio udarac u potiljak, a CT snimak je pokazao da se radi o potresu mozga. Određeno mu je sedmodnevno strogo mirovanje. 



- Žao nam je što se Piriću ovo desilo. Ovo je zaista peh i za njega i za reprezentaciju, jer se uvijek maksimalno trudi. Ali, vjerujemo da će biti dobro i želimo mu što brži oporavak - kazao je za službenu stranicu selektor Robert Prosinečki. 



Povrijeđen je i nogometaš Zoran Kvržić, ali njegov je dolazak najavljen u Trening centar u Zenici, gdje će večeras u 18.00 sati bh. nogometaši odraditi i prvi trening. U 17 sati najavljene su i izjave za medije.

 

 

S obzirom na to da zbog povrede zadobijene u utakmici za svoj klub Kenan Pirić neće moći da dođe na današnje okupljanje A reprezentacije, selektor Robert Prosinečki je pozvao novog golmana. 

 

Član FK Sarajevo i standardni "U-21" reprezentativac Vladan Kovačević će ponovo je dobio poziv u A tim i konkurisat će za utakmice s Lihtenštajnom i Armenijom, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.



(FENAmr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!