USPJEŠNA SARADNJA IZMEĐU MAĐARSKE I BIH

Priznanje za Jasmina Imamovića: Gradonačelniku Tuzle Grad Pečug dodijelio 'Pro Civitate'

Hronika01.09.19, 16:16h

Priznanje za Jasmina Imamovića: Gradonačelniku Tuzle Grad Pečug dodijelio 'Pro Civitate'
Priznanje se dodjeljuje za “profesionalnu aktivnost usmjerenu na međunarodno očuvanje mira, zaštitu ljudskih prava i postignuće u poboljšanju javnog obrazovanja,kao i za uspjeh u unapređenju partnerstva između gradovaTuzle i Pečuha”

 

 

Generalna skupština Grada Pečuha dodijelila je gradonačelniku Tuzle priznanje “Pro Civitate”.


Kako je navedeno u obrazloženju, gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću, priznanje se dodjeljuje za “profesionalnu aktivnost usmjerenu na međunarodno očuvanje mira, zaštitu ljudskih prava i postignuće u poboljšanju javnog obrazovanja,kao i za uspjeh u unapređenju partnerstva između gradovaTuzle  i Pečuha”. 

 

jasmin-imamovic-pecuh


Pored toga, u obrazloženju su navedeni i drugi razlozi za dodjelu priznanja - “za nesebičan rad na polju dugoročne saradnje između Mađarske i Bosne i Hercegovine, podršku za izbor Pečuha za Evropsku prijestolnicu kulture 2010., obogaćivanje mađarske kulture objavljenim knjigama na mađarskom jeziku, za podršku nacionalnim manjinama u Mađarskoj, posebno onima porijeklom iz Bosne i Hercegovine…”


Gradonačelniku Imamoviću priznanje „Pro Civitate” uručio je gradonačelnik Pečuha Pava Zsolt, na zajedničkoj svečanoj sjednici Grada Pečuha i Senata Univerziteta u Pečuhu, koja je u povodu obilježavanja Dana grada Pečuha održana u nedjelju, 1. septembra, u Nacionalnom teatru Pečuh.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!