odlična atmosfera na stadionu

Epilog na Grbavici: Željo 'rasturio' Sarajevo s visokih 5:2

Sport31.08.19, 21:44h

Epilog na Grbavici: Željo 'rasturio' Sarajevo s visokih 5:2
Strijelci za Željezničar bili su Sulejman Krpić u 7. i 39. minuti, Petar Bojo u 59., Damir Sadiković u 76. i Mehmed Alispahić u 90. minuti, dok su golove za Sarajevo postigli Anel Hebibović u 2. i Enes Sipović u 45. minuti (autogol)

 

Nogometaši Željezničara u derbi susretu 7. kola BH Telecom Premijer lige BiH večeras su na Grbavici pobijedili gradskog rivala Sarajevo sa 5:2 (2:2).  


Strijelci za Željezničar bili su Sulejman Krpić u 7. i 39. minuti, Petar Bojo u 59., Damir Sadiković u 76. i  Mehmed Alispahić u 90. minuti,  dok su golove za Sarajevo postigli Anel Hebibović u 2. i Enes Sipović u 45. minuti (autogol).  


Nogometaši Sarajeva poveli su u već u 2. minuti, a strijelac jednog od najbržih pogodaka u duelima gradskih rivala  bio je Hebibović. Nakon auta na lijevoj strani Handžić je prebacio loptu do Hebibovića, a ovaj snažnim udarcem zatresao mrežu domaćina. 


Samo pet minuta kasnije rezultat je poravnao kapiten Krpić na asistenciju Ermina Zeca. 


U 39. minuti "Plavi" su došli do prekoreta.  Odbrana Sarajeva se poigravala, domaći su oteli loptu,a  Krpić je drugim pogotkom na asistenciju Ermina Zeca doveo "Plave" u vodstvo.  


U samom finišu prvog dijela Sarajevo je izjednačilo autogolom Enesa Sipovića, koji je ubačenu loptu  Hebibovića glavom je sproveo direktno u svoju mrežu. 


Drgugi dio susreta bolje je otvorio Željezničar. Veliki pritisak domaćih igača na kraju  se isplatio novim vodstvom u 59. minuti. Veselinović je šutirao sa distance, njegov odličan udarac Kovačević je odbio, ali samo do Boje, koji nije imao težak posao da matira golmana Sarajeva. 


Četvrti pogodak za Željezničar u 76. muniti postigao je Damir Sadiković, koji je snažno šutirao s ivice šesnaesterca i matirao golmana Sarajeva. 


Najbolju šansu da smanji rezultat Sarajevo je imalo u 84. minuti kada je  Milanović pogodio prečku nakon ubačaja Šišića.  


Konačni rezultat u sudijskoj nadoknadi postavio je Mehmed Alispahić. 


Nakon reprezentativne pauze prvenstvo se nastavlja 14. i 15. septembra susretima  8. kola u kojem Željezničar gostuje Veležu, dok Sarajevo dočekuje Zvijezdu 09.  

 

(FENA/mr) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još