NAKON UTVRĐENOG STEPENA POVREDA

Prve vijesti s KCUS-a o stanju Emira Spahića: Stabilan je i svjestan, ali problem su probijena pluća i karlica...

Sport31.08.19, 14:22h

Prve vijesti s KCUS-a o stanju Emira Spahića: Stabilan je i svjestan, ali problem su probijena pluća i karlica...
Nakon prvih informacija, koje nisu bile nimalo lijepe, možemo reći da je danas Emir u vrlo dobrom stanju i da očekujemo da boljitak ide iz dana u dan, saopšteno je iz izvora bliskih bivšem kapitenu bh. Zmajeva

 


Legendarni kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić doživio je tešku saobraćajnu nesreću u Gacku, a nakon zbrinjavanja u bolnicama u Gacku i Trebinju, te transporta u Sarajevo, jutros su stigle ohrabrujuće vijesti.


- Spahić se osjeća dobro, danas je u potpunosti stabilan, svjestan i to je stvar koja raduje sve one koji brinu o njegovom stanju. Sada slijede dodatne pretrage i saniranje trenutnog stanja. Nakon prvih informacija, koje nisu bile nimalo lijepe, možemo reći da je danas Emir u vrlo dobrom stanju i da očekujemo da boljitak ide iz dana u dan, saopšteno je iz izvora bliskih bivšem kapitenu bh. fudbalske reprezentacije, prenosi Oslobođenje.

 

Kako javlja Avaz, i dalje je najveći problem sa plućima i karlicom.

 

- Ima taj problem s probijenim plućima i karlicom. U narednih dan-dva ljekarski konzilij će donijeti konačnu odluku hoće li biti operiran ili će se ići samo na konzervativnu terapiju - javlja izvor Avaza iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

 

Probijena pluća su dobro sanirana drenom.

 

- Što se tiče pluća, tu se stavi dren i to bude dobro... Dilema je samo oko karlice, koja imam dva-tri prijeloma, hoće li morati biti operirana. U svakom slučaju, konačna odluka će biti donesena konzilijarno u ponedjeljak. Inače, sada ga samo držimo u dobrom stanju - kazano je iz KCUS-a.


Napomene radi, Spahić je jučer primljen u KCUS, gdje su mu urađene pretrage i konstatovan stepen povreda, što je bilo jako bitno nakon stravične saobraćajne nesreće koja se desila u blizini Gacka.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još