RANO JUTROS NA MAGISTRALNOM PUTU M-17

Detalji strašne nesreće kod Mostara: Krenuli na more i podletjeli pod kamion! Vozač zaspao za volanom?

Hronika31.08.19, 10:18h

Detalji strašne nesreće kod Mostara: Krenuli na more i podletjeli pod kamion! Vozač zaspao za volanom?
- Saobraćajna nesreća se desila jutros u 5:55 sati, a učestvovali su putničko motorno vozilo Golf 6 i teretno motorno vozilo Mercedes. Nezvanično, dvije osobe su smrtno stradale u nesreći - kazali su iz MUP-a HNK

 

 

Dvije osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-17 na izlazu iz Mostara u naselju Opine, potvrđeno je za Avaz iz Operativnog centra MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona. 


U nesreći, koja se dogodila u blizini ''Hifa pumpe'' i bivše Fabrike duhana, učestvovali su automobil i kamion.


"Avaz" nezvanično saznaje da su u nesreći poginuli muškarac i žena, najvjerovatnije bračni par, koji su se nalazili u automobilu, dok je vozač kamiona povrijeđen. 


- Saobraćajna nesreća se desila jutros u 5:55 sati, a učestvovali su putničko motorno vozilo Golf 6 i teretno motorno vozilo Mercedes. Nezvanično, dvije osobe su smrtno stradale u nesreći - kazali su iz MUP-a HNK. 


Uviđajna ekipa i tužilac su na licu mjesta, a saobraćaj se odvija alternativnim pravcem. 

 

Kako u međuvremenu saznaje Avaz, putnici koji su bili u automobilu, krenuli su prema moru, a u vozilu ih je bilo četvero. 


Smrtno su stradali muškarac koji je upravljao automobilom M. M. (56) i žena A. M. (47) iz Lukavca.  S njima u automobilu bila je i 53-godišnja žena M. M., koja je zadobila teške tjelesne povrede. 


Suvozač, kojem je 49 godina, zadobio je povrede neutvrđenog stepena. Vozač je, najvjerovatnije, zaspao za volanom i sudario se s teretnim vozilom kojim je upravljao M. B. (42) iz Mostara. 


Dežurna kantonalna tužiteljica potvrdila je da su stradali muškarac i žena u rodbinskoj vezi. 


Izuzeta vozila prevezena su u krug PU Mostar radi vještačenja, poduzimaju se sve neophodne mjere i radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja okolnosti koje su dovele do ove tragične nesreće, a za sutra je naređena obdukcija.

 

Nesreća i u mjestu Tičići


Dvije osobe poginule su u stravičnoj nesreći koja se jutros oko 3:30 sati dogodila na autoputu A1, u mjestu Tičići, iza tunela, potvrđeno je za medije iz Operativnog centra MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. 

 

- Dvije osobe su smrtno stradale, učesnici u nezgodi su bili putničko motorno vozilo Škoda i BMW. Ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Sektora kriminalističke policije vrši uviđaj, pod nadzorom tužioca - kazali su iz MUP-a ZDK. 

 

BIHAMK - Zbog udesa kod Kaknja i Mostara saobraća se alternativnim pravcima

 

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Kakanj u mjestu Tičići, saobraćaj je u smjeru Zenica-Kakanj obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce. 

 

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17 na izlazu iz Mostara prema Ortiješu, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na obilaznicu u neposrednoj blizini.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!