METEOROLOZI PREPORUČUJU OPREZ

Stigla prognoza za vikend: Svi najavljuju drastičnu promjenu vremena i pad temperatura, međutim...

Hronika30.08.19, 09:57h

Stigla prognoza za vikend: Svi najavljuju drastičnu promjenu vremena i pad temperatura, međutim...
Promjena vremena ipak stiže početkom sedmice, no ljeta će i dalje biti...

 

 

 

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

 

Tokom dana, povećanjem oblačnosti, u višim planinskim dijelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni. 

 

U nedjelju, 1. septembra, u BiH će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i zapadnim područjima može biti s kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni. 

 

U BiH će u ponedjeljak, 2. septembra, doći do postepnog naoblačenje sa zapada što će usloviti padavine u BiH. Kiša pljuskovi i grmljavina se  očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a do kraja dana padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Biometeorološke prilike za subotu

 

Biometeorološke prilike sutra su povoljne. Sunčano vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene.

 

Na jugu će, uz više temperaturne vrijednosti, opšta slika biti neznatno lošija.

 

Preporučljivo je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!