ubistvo koje je potreslo BiH

Danas sahrana ubijenom Ronaldu Osmanoviću na groblju Vlakovo

Hronika30.08.19, 08:29h

Danas sahrana ubijenom Ronaldu Osmanoviću na groblju Vlakovo
Poslije su došli u sukob sa Silvijom, zbog čega su prošle godine bili izloženi prijetnjama, koje su prijavljivali i Policijskoj upravi Novi Grad

 

Sahrana Ronaldu Osmanoviću koji je ubijen 25. augusta, biće obavljena danas na groblju Vlakovo u 14 i 30 sati. Nakon što je obavljena obdukcija i utvrđeno da je Ronaldo podlegao povredama od smrtonosnih udaraca nožem u vrat, dogovoren j i ukop na groblje Vlakovo.

 

Podsjetimo, kako je ispričao istražiocima maloljetni Ejub D. koji je usmrtio Ronalda, uradio je to u samoodbrani te je potvrdio da su odranije poznavali Ronalda i Silvija, jer su zajedno igrali fudbal.

 

Poslije su došli u sukob sa Silvijom, zbog čega su prošle godine bili izloženi prijetnjama, koje su prijavljivali i Policijskoj upravi Novi Grad. Ronald, koji se družio sa Silviom, nije se zaustavio na prijetnjama nego je u nekoliko navrata i fizički napadao jednog od braće.Ejjub D. je ispričao i da se dogovorili da se nađu na igralištu i da se potuku.

 

– Tada smo vidjeli Silvija kako trči i nosi sjekiru vičući p…. Iza njega je išao Ronald. Brat i ja vadimo nož i palicu te mi brat govori da se pazim. Silvio je tupim dijelom sjekire zamahnuo prema meni, ali je udario mog brata u glavu. Brat je primio taj udarac da bi mene zaštitio. Tada primjećujem Ronalda kako pesnicom namjerava da me udari i ja sam zamahnuo nožem i udario sam ga u vrat – ispričao je E.D.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!