Policija traga za napadačem

Poznati detalji pucnjave u sarajevskom naselju Breka: Ranjen otmičar Maka Varešanovića!

Hronika28.08.19, 09:51h

Poznati detalji pucnjave u sarajevskom naselju Breka: Ranjen otmičar Maka Varešanovića!
Za napadačem koji je pucao iz vatrenog oružja još uvijek se traga, kazali su iz MUP-a KS-a

 

Ramiz Brajlović (1970) teže je povrijeđen u pucnjavi koja se dogodila sinoć u 21.30 sati u sarajevskom naselju Breka, potvđeno je za Oslobođenje iz izvora bliskih istrazi.

 

Brajlović je javnosti poznat po učešću u otmici izvršenoj 2004. godine tada šestogodišnjeg Maka Varešanovića, sina nekadašnjeg trenera FK Sarajevo Mirze Varešanovića, zbog čega je 2006. godine pravosnažno osuđen na šest godina zatvora.

 

Za napadačem koji je pucao iz vatrenog oružja još uvijek se traga, kazali su iz MUP-a KS-a.

 

Pravomoćnom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu šestorica optuženih za otmicu šestogodišnjeg dječaka, podsjećamo, osuđeni na kaznu od ukupno 27 godina zatvora.

 

Brajlović je, kako smo već naveli, dobio šest godina zatvora, s tim što mu je u kaznu uračunata i ranija pravomoćna presuda od šest mjeseci zbog pomoći učinitelju nakon činjenja krivičnog djela, te je osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od šest godina i pet mjeseci. Adem Delkić osuđen je na pet i po godina, dok su Enis Paljevac i Adnan Mujezinović dobili po četiri i po godine. Kenan Bajrić osuđen je na četiri godina zatvora, a Sanin Žutić na 2,5 godina zbog pomaganja u pripremanju otmice.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još