Evo ko je dobio posao na tenderu

Na sarajevskom aerodromu sve se mijenja: Nema više otkazivanja letova zbog magle i smoga, a osvjetljenje piste...

Hronika27.08.19, 13:27h

Na sarajevskom aerodromu sve se mijenja: Nema više otkazivanja letova zbog magle i smoga, a osvjetljenje piste...
Ovaj projekat će doprinijeti smanjenju otkazivanja i preusmjeravanja letova na druge aerodrome u periodima godine koje karakterizira gusta magla ili drugi nepovoljni meteorološki uvjeti, saopćeno je iz Ambasade Italije

 

Ambasada Italije u Sarajevu objavila je da je poduzeće Tecno Engineering 2C (TE2C), sa sjedištem u Rimu, izabrano kao najbolji ponuđač na tenderu Međunarodnog aerodroma Sarajevo za izradu izvršnog projekta obnove kolnika piste, kolnika pristupnih staza pisti i dijela parkinga za automobile.

 

"Projekt predviđa obnovu i, gdje se to zahtjeva, izradu novog kolnika u ukupnoj površini od 216 hiljada kvadratnih metara, kao i prilagodbu osvjetljenja piste i pristupnih staza kako bi se poboljšala operativnost i sigurnost po noći i u uslovima smanjene vidljivosti. Ovaj projekat će doprinijeti smanjenju otkazivanja i preusmjeravanja letova na druge aerodrome u periodima godine koje karakterizira gusta magla ili drugi nepovoljni meteorološki uvjeti", saopćeno je iz Ambasade Italije.

 

TE2C je afirmirano poduzeće koje djeluje u različitim sferama građevinarstva, a specijalizirano je za radove na aerodromima.

 

Osnovano je 1989. godine i može se pohvaliti tridesetogodišnjim iskustvom u pružanju specijaliziranih konsultantskih i integriranih projektantskih usluga za aerodromsku infrastrukturu i uređaje, a već je realiziralo poslove održavanja na aerodromu u Mostaru 2014. godine. Kao potvrda potencijala ekonomske suradnje između talijanskih i lokalnih poduzeća, TE2C je izabrana kao najbolji ponuđač u suradnji sa dva lokalna poduzeća, Ecoplanom i Integrom, oba sa sjedištem u Mostaru.

 

(DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!