proglašeno stanje prirodne nesreće

Snažno nevrijeme divlja po BiH: Uništena tri mosta, betonski zid, voda u kućama, na putevima, oranicama...

Hronika24.08.19, 15:43h

Snažno nevrijeme divlja po BiH: Uništena tri mosta, betonski zid, voda u kućama, na putevima, oranicama...
Načelnik te lokalne zajednice Milan Miličević je rekao da su uništena tri pješačka mosta i jedan betonski za motorna vozila

 

Snažno nevrijeme pogodilo je protekle noći područje Stanara i Teslića. 


U mjesnim zajednicama Radnja Donja i Donji Vitkovci kod Stanara bujične vode napravile su štetu na putevima i oranicama, a zaplavljeni su pomoćni objekti u pet domaćinstava. 


Jaka kiša sinoć je u općini Teslić također pričinila veliku štetu na putnoj infrastrukturi, u naseljima Јelića Potok i Vitkovci, a poplavljeno je i nekoliko domaćinstava. 


Načelnik te lokalne zajednice Milan Miličević je rekao da su uništena tri pješačka mosta i jedan betonski za motorna vozila. 


 Veća šteta pričinjena je u Vitkovicima, gdje je voda ušla u nekoliko objekata, te uništila nekoliko pješačkih mostova i oštetila lokalni put. 


 Mehanizacija je na terenu i sanira se pričinjena šteta. 


Iz gradske uprave Doboj su potvrdili da su stavili na raspolaganje ljudsku i materijalno-tehničku pomoć susjednoj općini Tešanj  koja je zbog sinoćnjeg nevremena proglasila stanje prirodne nesreće.

 

 

I druge dijelove BiH, nakog dugog sparnog i znimno toplog vremebna, pogodilo je snažno nevrijeme, o čemu možete čitati i u tekstu "Vanredno stanje u Tešnju: Zatočeno stanovništvo napokon evakuisano, poplavljeni objekti, neprohodni putevi".


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!