važne teme

Za danas zakazane dvije sjednice Predsjedništva BiH

Front20.08.19, 08:47h

Za danas zakazane dvije sjednice Predsjedništva BiH
ANP je dokument koji je od BiH zatražio NATO kako bi mogao biti aktiviran Akcijski plan za članstvo (MAP) u tom vojno-političkom savezu

 

Za danas su zakazane dvije sjednice Predsjedništva BiH od kojih bi na redovnoj sjednici trebalo biti razmatrano usvajanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) za NATO, kao i vanredna koju je tražio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik o odluci o imenovanju mandatara za sastav Vijeća ministara BiH. 

 

Ranije su lideri SDA, SNSD-a kao i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Izetbegović, Dodik i Dragan Čović potpisali dokument nazvan Principi formiranja vlasti prema kojem su postigli dogovor da u roku od 30 dana formiraju vlast na državnom nivou. 

 

ANP je dokument koji je od BiH zatražio NATO kako bi mogao biti aktiviran Akcijski plan za članstvo (MAP) u tom vojno-političkom savezu. 

 

Međutim, politički predstavnici iz Republike Srpske odbijaju podržati taj dokument zbog Rezolucije o vojnoj neutralnosti tog bosanskohercegovačkog entiteta kojeg je usvojila Narodna skupština Republike Srpske. 

 

Inače, usvajanje ANP-a beskompromisno traži SDA uvjetujući to podrškom imenovanju Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!