Nakon rješenja inspektorata o poništenju diplome

Oglasio se prvi obavještajac BiH Osman Mehmedagić: 'Afera je izmišljena, ovo je novi nasrtaj iz entiteta RS'

Front15.08.19, 16:01h

Oglasio se prvi obavještajac BiH Osman Mehmedagić: 'Afera je izmišljena, ovo je novi nasrtaj iz entiteta RS'
Pokušaj da se preko Inspektorata RS na ovakav način diskredituju direktor Mehmedagić i OSA/OBA BiH samo su nastavak tih udara i potpuno je jasno ko i s kojim ciljem stoji iza njih, saopšteno je iz OSA-e

 

 

Nakon što je za N1 potvrđeno da je nadležna prosvjetna inspekcija donijela prvostepeno Rješenje kojim je Univerzitetu za poslovne studije Banja Luka naloženo da poništi spornu diplomu direktora Obavještajno-sigurnosne agencije OSA BiH Osmana Mehmedagića i istu oglasi ništavom u Službenom glasniku Republike Srpske, oglasili su se iz OSA-e. Njihovo saopštenje pod naslovom 'Izmišljanje afere sa diplomom novi nasrtaj na OSA/OBA BiH i direktora Mehmedagića iz entiteta RS' prenosimo u cjelosti:

 

- Rješenje kojim Inspektorat entiteta Republika Srpska traži od Univerziteta za poslovne studije poništavanje diplome direktora Obavještajno sigurnosne/ bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine predstavlja novi nasrtaj na Agenciju i direktora Osmana Mehmedagića.

 

Diploma direktora Mehmedagića je uredno stečena i izdata. To je potvrđeno u više ranijih provjera koje je kroz svoju karijeru u obavještajnom sektoru Mehmedagić prolazio.

 

OSA/OBA BiH i direktor Mehmedagić su već duže vrijeme pod konstantnim udarima pojedinih pravosudnih i političkih centara moći kojima ne odgovara zakonit, profesionalan i odgovoran rad Agencije u borbi protiv kriminala i drugih štetnih djelovanja po državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

 

Pokušaj da se preko Inspektorata RS na ovakav način diskredituju direktor Mehmedagić i OSA/OBA BiH samo su nastavak tih udara i potpuno je jasno ko i s kojim ciljem stoji iza njih. Pravosudne institucije i inspekcije imaju pravo da u skladu sa zakonom vrše provjere, ali niko nema pravo da montira bilo kakve istrage kojima bi diskreditirali osobe koje se suprostavljaju organizovanom kriminalu u BiH - saopšteno je iz OSA-e.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još