NEOPHODNA EDUKACIJA RODITELJA

Nije svejedno kako koristite autosjedalicu za dijete: Konaković najavio podršku projektima važnim za najmlađu populaciju

Hronika14.08.19, 15:18h

Nije svejedno kako koristite autosjedalicu za dijete: Konaković najavio podršku projektima važnim za najmlađu populaciju
Amila Tatarević je sagovornicima predstavila rad Udruženja kojim rukovodi i ciljeve kojima teže, ali i sve opasnosti koje 'vrebaju' ako dijete nije ispravno vezano ili je u sjedalici koja nije primjerena njegovom uzrastu, težini, visini i drugim kriterijima

 


Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministar saobraćaja Adnan Šteta razgovarali su danas s predsjednicom Udruženja "Baby Steps" Amilom Tatarević o mogućnostima saradnje na projektima edukacije roditelja o pravilnom instaliranju i upotrebi autosjedalica s ciljem preventivnog djelovanja i smanjenja broja smrtno stradale ili teško povrijeđene djece u saobraćajnim nesrećama. 


Tatarević je sagovornicima predstavila rad Udruženja kojim rukovodi i ciljeve kojima teže, ali i sve opasnosti koje 'vrebaju' ako dijete nije ispravno vezano ili je u sjedalici koja nije primjerena njegovom uzrastu, težini, visini i drugim kriterijima. 


Predsjedavajući Konaković je istakao značaj projekata koje to udruženje provodi i najavio konkretnu podršku njihovom radu te i realizaciji ovog ali i drugih sličnih projekata posebno važnih za najmlađu populaciju stanovništva. 


- U realizaciju ovako ozbiljnih projekata vezanih za zaštitu života najmlađih neophodno je uključiti kantonalno Vijeće za sigurnost u saobraćaju, ministarstva unutrašnjih poslova i saobraćaja, kako bismo svi zajedno dali neophodnu institucionalnu podršku njihovoj implementaciji - najavio je predsjedavajući Konaković. 


Ministar Šteta je, ovom prilikom, pozvao predsjednicu Tatarević da se aktivno uključi u provedbu sedmice urbane mobilnosti od 16. do 23. septembra, čiji organizator je Ministarstvo saobraćaja KS, a koja će podrazumijevati organizaciju konferencija i okruglih stolova o temi saobraćaja, gdje bi jedna od tema mogla biti i ova današnja, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.  


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!