Održan sastanak

Krizni stožer Aluminija: Izvode se pripremne radnje za pokretanje ljevaonice

Biznis Klub13.08.19, 20:51h

Krizni stožer Aluminija: Izvode se pripremne radnje za pokretanje ljevaonice
Također su potvrdili i da se intenzivno radi na uvezivanju staža za sve uposlenika, za što postoje i određeni modeli rješavanja

 

Križni stožer Aluminija d.d. Mostar izvijestio je kako je na današnjem sastanku tog stožera u Mostaru Uprava kompanije prezentirala Nacrt sistematizacije za prvu fazu, odnosno ljevaonicu, i prateće službe s objašnjenjima vezanim za radna mjesta. 

 

Također je, kako navode, dostavljen i plan restrukturiranja koji uključuje sve tri faze s dinamikom provođenja. 

 

Iz Kriznog stožera naglašavaju kako se trenutno izvode pripremne radnje po do sada obavljenim analizama za pokretanje ljevaonice. 

 

Prva faza je, kako ističu, definirana kao pripremna faza za stvaranje preduvjeta za nastavak rada ostalih pogona u drugoj i trećoj fazi. 

 

"U okviru rada na prvoj fazi potrebno je stvoriti preduvjete za realizaciju zbrinjavanja dijela uposlenika koji će biti definirani kao tehnološki višak kroz model mirovina i otpremnina. Sama implementacija prve faze će se definirati kroz radne aktivnosti za 350 djelatnika, a kroz proces implementacije financijske konsolidacije će se pokušati stvoriti preduvjeti za pokretanje ostalih pogona kroz održiv model poslovanja", navedeno je iz Kriznog stožera Aluminija. 

 

Također su potvrdili i da se intenzivno radi na uvezivanju staža za sve uposlenika, za što postoje i određeni modeli rješavanja. 

 

Nakon sastanaka s predstavnicima sindikata održan je i radni sastanak s predstavnicima potencijalnih investitora koji su već pokrenuli procese za 'due dillignce analizu', stoji u priopćenju.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!