opasno po život i zdravlje ljudi

Noćas na Stupu odron zemlje: Inspekcija zahtijeva hitnu mjeru osiguranja građevinske jame

Hronika13.08.19, 13:43h

Noćas na Stupu odron zemlje: Inspekcija zahtijeva hitnu mjeru osiguranja građevinske jame
Inače, Urbanističko-građevinska inspekcija je stalno na terenu i konstantno vrši inspekcijski nadzor tako da ovo nisu prve naložene hitne mjere, saopćeno je iz Općine Ilidža

 

U naselju Stup u noći s ponedjeljka na utorak došlo je do odrona zemlje na mjestu gradnje stambeno-poslovnog kompleksa "Bulevar", što je danas prijavljeno Urbanističko-građevinskoj inspekciji Općine Ilidža. 

 

Inspekcija je izašla na teren i konstatovala hitnu mjeru osiguranja građevinske jame kompleksa C, zbog otklanjanja opasnosti po život i zdravlje ljudi kao i okolnih objekata. Urbanističko-građevinska inspekcija će vršiti stalni nadzor nad provođenjem naređenih mjera. 

 

Inače, Urbanističko-građevinska inspekcija je stalno na terenu i konstantno vrši inspekcijski nadzor tako da ovo nisu prve naložene hitne mjere, saopćeno je iz Općine Ilidža.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još