neizdržive vrućine

Tropski pakao prestaje poslijepodne uz drastičnu promjenu, konačno stiže rashlađenje

Hronika13.08.19, 12:03h

Tropski pakao prestaje poslijepodne  uz drastičnu promjenu, konačno stiže rashlađenje
Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 36, na jugu BiH i do 40 stepeni

 

U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju u Bosni. Uz pljuskove izgledna je i lokalna pojava grada. U noći na srijedu očekuju se nove padavine sa zapada koje će postepeno preći preko cijele BiH. 

 

Vjetar slab do umjerene jačine većinom sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prijepodne jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 36, na jugu BiH i do 40 stepeni. Niže temperature zraka u Krajini. 

 

Prijepodne više oblačnosti je bilo na području Krajine, sjevera i dijela centralne Bosne. U ostatku BiH je bilo sunčano. 

 

Temperature zraka izmjerene u 11 sati: Bjelašnica 19, Bihać 21, Sanski Most 24, Gradačac 25, Ivan-sedlo 26, Tuzla 27, Brčko i Bugojno 28, Jajce i Livno 29, Sarajevo 30, Neum 31, Grude 33 i Mostar 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!