Foto/ Predstavljat će nas na svjetskom izboru na Filipinima

Upoznajte najljepšeg muškarca: Darko Milović iz Goražda novi je Mister BiH!

Zabava10.08.19, 16:57h

Takmičari iz cijelog svijeta odmjeriće snage u nizu izazova, te će testirati svoju fizičku i mentalnu izdržljivost

 

Oko 100 odabranih takmičara iz cijelog svijeta doputovalao je 6. augusta u Manilu na Filipinima, a finale Mr World će se održati u petak 23. augusta u Coliseumu Smart Araneta, jednoj od najvećih azijskih zatvorenih dvorana.


Direkcija izbora Miss i Mistera BiH odabrala je na Castingu Darka Milovića iz Goražda za Mistera BiH kao našeg ovogodišnjeg predstavnika. Darko ima 17 godina i učenik je srednje Ekonomske škole u Goraždu, voli sport, a talentovan je za fudbal, te govori engleski jezik. 


Takmičari iz cijelog svijeta odmjeriće snage u nizu izazova, te će testirati svoju fizičku i mentalnu izdržljivost.



- Mr World je jedinstveno natjecanje. Natjecatelji se bore jedni protiv drugih, ali u osnovi toga je atmosfera sportskog duha, jedinstva i prijateljstva, što čini ovo takmičenje tako prekrasnim iskustvom za sve one koji su uključeni - kazala je Julia Morley, predsjedateljica i izvršna direktorica Miss Svjetske organizacije.


Opremanje našeg predstavnika za odlazak na izbor Mister svijeta pored Direkcije izbora Miss i Mistera BiH, podržala je modna kuća MODIANA.


U predstavljanju u nacionalnim kostimima Darko će nositi narodnu nošnju koju je obezbjedio KUD iz Višegrada.


- Ovo je još jedna dobra prilika da se Bosna I Hercegovina predstavi i afirmiše u svijetu putem ovog muškog takmičenja ljepote, talenta i vještina mladih ljudi iz cijelog svijeta,navode iz Direkcije izbora Miss i Mistera BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još