foto/ BORBA ZA TITULU NAJBOLJIH

Svečano zatvorene devete Sportske igre mladih: 50.000 osmijeha za kraj najljepše sportske priče u BIH

Sport08.08.19, 10:04h

Medalje su u 2019. godini otputovale u Tuzlu, Banoviće, Zenicu, Bratunac, Tešanj, Zavidoviće, Brčko, Sarajevo, Vlasenicu, Gradačac, Jablanicu, Ljuboviju, a pobjednici ovogodišnjih Igara predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu koje će se održati od 18. do -22. avgusta

 


 


Nakon više od 100 dana takmičenja u 38 bh. gradova te preko 50.000 učesnika, devete BH Telecom Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovini,  završene su u utorak veče, 06. avgusta, dodjelom medalja za drugu smjenu finalista.


Finalisti su prije dodjele medalja imali priliku posjetiti i glavni grad Bosne i Hercegovine, ali i Olimpijski muzej u Sarajevu. Svi prisutni su u dvorani Mojmilo na sinoćnjoj Coca-Cola dodjeli medalja imali priliku odgledati finalnu utakmicu u Vakufska banka UNIFIED Cup-u u nogometu, gdje su se djevojčice i dječaci sa i bez poteškoća zajedno u timovima borili za titulu najboljih u našoj državi.


Teška finalna utakmica u UNIFIED nogometu odigrala se između ekipa „Zavod Pazarić“ i "Kluba specijalnih sportova“ iz Tuzle gdje je u konačnici ekipa iz Tuzle, uspjela ostvariti pobjedu rezultatom 2:0 te osvojiti zlatnu medalju 9. Sportskih igara mladih. Druženja u punoj dvorani Mojmilo, nastavljena su uz Plazma bubble All-Star utakmicu, gdje su finalisti Igara, obučeni u velike balone, pokušali odigrati nogometnu utakmicu u kojoj nije bilo nikakvih pravila. Finalisti su više vremena proveli pokušavajući vratiti ravnotežu u velikim balonima nego tražeći fudbalsku loptu, ali su upravo svojim smiješnim padovima oduševili sve prisutne.


- Zaista je nevjerovatno osjetiti ovu količinu energije koju pružaju djeca. Igre rastu i u 2019. godini je bilo više od 50.000 djece iz 38 bh. gradova što su fantastične brojke. Posebno sam impresioniran i zahvalan zbog podrške svih sponzora i lokalnih zajednica koju su omogućili provedbu ovog projekta. Ovo je velika prilika da Vlada SAD-a pomogne, ali mi dajemo samo mali dio, a svi ostali pokrivaju ostatak troškova i to je za mene sjajno partnerstvo. Suština je okupljanje djece, promocija zdravog načina života mladih, osnaživanja djevojčica i mladih ljudi i prelijepo je što su svi ovdje na jednom mjestu i što se zabavljaju - istakao je Ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini, Nj.E gdin. Eric Nelson.


Medalje najboljima uručili su Ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini, Nj.E gdin. Eric Nelson, direktorica Američke misije za međunarodni razvoj USAID, Nancy J. Eslick, predsjednik Olimpijskog komiteta u BiH, prof.dr Izet Rađo, direktor direkcije BH Telecom u Sarajevu, Kemal Avdagić, direktor marketinga kompanije Perutnina Ptuj, Almir Hodžić, direktor Vakufske banke u Bosni i Hercegovini Denis Čivgin, Maja Đozo ispred kompanije Toyota, Ambasador Igara i predsjednik KSBIH, Mirza Teletović i veliki prijatelj Igara, Amel Tuka.

 

sportske-igre-mladih-2019-3


Medalje su u 2019. godini otputovale u Tuzlu, Banoviće, Zenicu, Bratunac, Tešanj, Zavidoviće, Brčko, Sarajevo, Vlasenicu, Gradačac, Jablanicu, Ljuboviju, a pobjednici ovogodišnjih Igara predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu koje će se održati 18.8.-22.8., gdje će naši mali reprezentativci odmjeriti snage sa dječacima i djevojčicama iz Srbije i Hrvatske.


Mališani iz svih krajeva Bosne i Hercegovine su u ranim jutarnjim satima krenuli svojim kućama, sretni, rasplesani, nasmijani i sa pregršt lijepih uspomena, a svi su u iščekivanju naredne jubilarne godine Igara.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!