izvještaj bihamk-a

Zbog visokih temperatura izbjegavati vožnju na duže relacije tokom dana, ali ako putujete, evo kakvo je stanje na cestama

Hronika08.08.19, 07:58h

Zbog visokih temperatura izbjegavati vožnju na duže relacije tokom dana, ali ako putujete, evo kakvo je stanje na cestama
Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno

 

Zbog visokih dnevnih temperatura savjetuje se izbjegavanje vožnji na duže relacije tokom dana, a ukoliko se ipak putuje preporučuju se češće pauze. 

 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00.30 do 01,30 sati, 02.00 do 03.30 i od 04.00 do 05.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. 

 

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno. 

 

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva). 

 

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srbljani-Cazin, Olovo-Kladanj, Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, Lanište-Ključ, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Mostaru. 

 

Na GP Izačić pojačan je promet vozila na izlazu iz zemlje. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja. 

 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!