Kontrola svih novčanih tokova, ugovora i računa

Finansijska policija češlja Aluminij: Posebno se istražuju nabavka struje i odnos s dobavljačima

Hronika07.08.19, 14:01h

Finansijska policija češlja Aluminij: Posebno se istražuju nabavka struje i odnos s dobavljačima
Tužilaštvo HNK ranije je naložilo da se nadzorom obuhvati cjelokupno razdoblje od posljednje kontrole Financijske policije pa do dana obavljanja nadzora, kao i da na tim poslovima angažira dovoljan broj ovlaštenih službenih osoba Finansijske policije

 

Finansijske policija Federacije BiH ušla je jutros u Aluminij kako bi izvršila uvid u stanje ove kompanije.

 

Bit će kontrolisani svi novčani tokovi, ugovori i računi, s posebnim osvrtom na sve prilive i odlive novčanih sredstava do 10. jula 2019. godine, kada je ugašena proizvodnja, javlja N1.

 

Tužilaštvo HNK ranije je naložilo da se nadzorom obuhvati cjelokupno razdoblje od posljednje kontrole Financijske policije pa do dana obavljanja nadzora, kao i da na tim poslovima angažira dovoljan broj ovlaštenih službenih osoba Finansijske policije.

 

Naloženo je da se nadzorom posebno utvrde i provjere poslovi oko nabavke električne energije kao energenta te nabavke svih ostalih sirovina i materijala neophodnih za proces proizvodnje.

 

Tužilaštvo HNK traži i da se izvrše provjere i sačini analiza prodaje proizvoda iz proizvodnog procesa i da se posebno analiziraju poslovni odnosi s 'velikim' dobavljačima i povezanim društvima, kao i to da se pribavi i analizira sva poslovna dokumentacija koja može upućivati na drugo eventualno nezakonito postupanje i činjenje kaznenih djela i otkrivanja počinitelja.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!