Čini se kako je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno italijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti kako bi sve ispalo dobro.
Priprema tijesta
Jedna od najčešćih pogrešaka je ako se tijesto ne "odmori" dovoljno. Odnosno kada ga se prerano makne s topline. Bitno je da se dovoljno digne kako bi bilo podatnije. Tijesto je najbolje kasnije rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.
Sastojci za pizzu
Umak od paradjza najbolji je ako je domaći, a za ovo je potrebno malo truda. Nakon što se napravi sok od paradajza samo ga je potrebno začiniti po želji i premazati tijesto.
Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju je ta da se nikada ne stavljaju oni najjeftiniji. Važno je i znati dobro iskombinirati sastojke kako pizza ne bi bila preslana ili pak bljutava.
Zagrijana rerna
Sada kada je omiljeno jelo spremno na posljednji korak važno je obratiti pozornost na to da rerna bude dobro zagrijana. Treba je zagrijati na najjaču temperaturu i tek onda staviti pizzu i peći najmanje deset minuta.
(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!