VIDEO/ Premijeri FBiH i TK dogovorili na sastanku

U planu ubrzanje ceste Sarajevo-Tuzla, po principu Karaule: 'Cilj nam je sniziti dva prevoja, Nišiće i Gojakoviće'

Front05.08.19, 20:12h

U planu ubrzanje ceste Sarajevo-Tuzla, po principu Karaule: 'Cilj nam je sniziti dva prevoja, Nišiće i Gojakoviće'
Mi smo danas vidjeli, kao što to uvijek radimo na početku mandata kantonalnih vlada, šta su prioriteti rada, a gdje federalna vlada može biti od koristi, rekao je Novalić novinarima nakon sastanka

 

Ubrzanje ceste Sarajevo - Tuzla bilo je u fokusu današnjeg susreta federalnog premijera Fadila Novalića i premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića.

 

Premijer Novalić predvodio je delegaciju Stranke demokratske akcije na ovom susretu, a tokom dana bit će održano niz aktivnosti u Tuzli. Za večeras je najavljena svečana tribina, na kojoj će gost biti predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

 

- Mi smo danas vidjeli, kao što to uvijek radimo na početku mandata kantonalnih vlada, šta su prioriteti rada, a gdje federalna vlada može biti od koristi - rekao je Novalić novinarima nakon sastanka.

 

Govorili su o ekonomskim i socijalnim programima te komunikacijama.

 

- Govorili smo o ubrzanju ceste Sarajevo-Tuzla, po principu Karaule. Da se snize dva prevoja, Nišići i Gojakovići - istakao je Novalić.

 

Premijer Vlade TK Tulumović naveo je da je susret bio konstruktivan kakav je i odnos federalnog premijera prema ovom kantonu.

 

- Obećao nam je da će dio stručnog tima poslati u Tuzlu, da stvari koje smo dogovarali konstruktivno zaokružimo - naveo je Tulumović.

 

U Tuzli će večeras biti održana svečana sjednica Gradskog odbora SDA Tuzla povodom 29. godišnjice od osnivanja SDA u Tuzli.

 

 

(FENA/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!