Otišle u grad i više se nisu vratile

U Sarajevu nestala 12-godišnja Selma Osmanović, majka sumnja da ju je odvela rodica: Isto su obučene...

Hronika05.08.19, 15:11h

U Sarajevu nestala 12-godišnja Selma Osmanović, majka sumnja da ju je odvela rodica: Isto su obučene...
Dvanaestogodišnja Selma, ističe njena majka, nikad prije nije bježala niti je odlazila od kuće, a da se prethodno ne javi

 

 


Dvanaestogodišnja Selma Osmanović nestala je jučer oko 14 sati na području Sarajeva, nakon što je izašla sa, kako priča njena majka, punoljetnom daljom rodicom Mejrom Osmanović.

 

- Sigurna sam da su njih dvije zajedno. Mejra je odvela. Obje su isto obučene, kupile su istu odjeću, šarene helanke i crno-bijele majice. Samo moja mala ima bijele papuče na nogama, a Mejra patike "Nike" - priča shrvana majka.

 

Obje, ističe, imaju kosu srednje dužine i vežu je u rep.

 

Mejra je, prema njenim riječima, pobjegla od svog oca iz Živinica. Udavala se nekoliko puta i upravo zbog toga je porodicu nestale djevojčice najviše strah.

 

Dvanaestogodišnja Selma, ističe njena majka, nikad prije nije bježala niti je odlazila od kuće, a da se prethodno ne javi.

 

- Otkako je Mejra došla, nema je nigdje, strah me da je negdje ne odvede i da joj se nešto ne dogodi - priča vidno uznemirena majka. Majka priča kako je nestanak djevojčice prijavila policiji i socijalnim službama, ali još nema nikakvu povratnu informaciju. Stoga moli sve koji je negdje vide da to prijave nadležnim službama.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MD)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još