Općinski sud u Sarajevu

Mustafi Drljeviću dvije godine zatvora zbog pucnjave u gradu i ranjavanja

Hronika02.08.19, 17:38h

Mustafi Drljeviću dvije godine zatvora zbog pucnjave u gradu i ranjavanja
Prema informacijama iz Tužilaštva Kantona Sarajevo Drljević je optužen da je u augustu 2017. godine, zajedno sa osobom inicijala D.Dž., pucao na osobu E.B. nakon kraće verbalne prepirke

 

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Mustafu Drljevića za krivična dijela izazivanje opće opasnosti i nanošenje lake tjelesne ozljede, zbog korištenja pištolja prije dvije godine u jednom sarajevskom ugostiteljstvom objektu. 

 

Drljević je prvostepeno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

 

 Prema informacijama iz Tužilaštva Kantona Sarajevo Drljević je optužen da je u augustu 2017. godine, zajedno sa osobom inicijala D.Dž., pucao na osobu E.B. nakon kraće verbalne prepirke. 

 

E.B. je, posjećaju iz Tužilaštva, počeo trčati, ali su oni ispucali nekoliko metaka na njega, iako svjesni da će pucanjem u naseljenom mjestu izazvati opasnost po život ljudi. Jedan od hitaca pogodio je E.B. u predjelu lijeve nadkoljenice, nanijeviši mu lake tjelesne povrede, saopćeno je iz Tužilaštva KS.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!