Veliko pojačanje

Štilić se vratio u Željezničar, potpisao na tri godine

Sport02.08.19, 15:40h

Štilić se vratio u Željezničar, potpisao na tri godine
Trener Željezničara Amar Osim izjavio je da bi igrač sa karijerom kao što je imao Štilić trebao biti pojačanje za klub

 

Semir Štilić novo je pojačanje Željezničara. 

 

Štilić, koji se vratio u matični klub nakon 11 godina, predstavljen je danas na stadionu Grbavica, a potpisao je ugovor na tri godine.  

 

U prvom obraćanju predstavnicima medija izjavio je da je Željezničar jedini klub u Bosni i Hercegovini za koga bi igrao te da je u ovom trenutku imao i bolje ponude. No, želio je, kako kaže, da se vrati u BiH te osjetio da je sada pravo vrijeme za to. 

 

- Rano sam otišao iz kluba i osjećam da sam mu ostao dužan. Ja sam dijete Željezničara i to je jedini klub u BiH za koji bi mogao igrati. Učinit ću sve da opravdam očekivanja kluba i navijača - kazao je Štilić. 

 

Trener Željezničara Amar Osim izjavio je da bi igrač sa karijerom kao što je imao Štilić trebao biti pojačanje za klub. 

 

- Ljevak je a to nam fali. Teško postižemo golove i on bi nam tu trebao pomoći - rekao je Osim i dodao da će Štilić biti u punoj formi tek nakon prvenstvene pauze, iako već trenira s ekipom. 

 

Tidesetjedogodišnji Štilić nastupao je za Željezničar od 2005. do 2008., a potom je otišao u Poljsku, u Lech iz Poznana, čiji gdje je igrao do 2012. godine. Nakon toga igrao je za Karpaty Lviv, Gaziantepspor, Wislu Krakow, APOEL. Ponovo se vratio u Wislu gdje je igrao protekle dvije sezone.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!